Dossiers  >   Hospital Management  >  COVID-19: Hoofd spoedafdeling Libramont ontslagen wegens niet dragen van mondmasker

COVID-19: Hoofd spoedafdeling Libramont ontslagen wegens niet dragen van mondmasker

LIBRAMONT 20/11 - In het ziekenhuis van Libramont is het hoofd van de spoedafdeling, dokter Guy Mazairac, de laan uitgestuurd op basis van "ernstige gronden in verband met het niet-naleven van de gezondheidsregels". Dat heeft de uitbater van het ziekenhuis, de Luxemburgse intercommunale Vivalia, donderdagavond bekendgemaakt. Mazairac had vorige maand in een interview gezegd dat hij niet altijd een mondmasker droeg bij het uitoefenen van zijn functie.

De raad van bestuur van Vivalia besliste unaniem om de arts te ontslaan. "De betrokkene werd gehoord en heeft zijn toelichtingen en opmerkingen kunnen formuleren", zegt de intercommunale."

Mazairac testte positief op COVID-19 en gaf terwijl hij in ziekteverlof was een interview aan de kranten van Sudpresse. "Ik heb altijd mijn masker om mijn hals, maar ik zet het alleen op voor mensen uit risicogroepen", zo gaf hij te kennen. Na die uitspraak had Vivalia de spoedarts al geschorst.

 

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: