Dossiers  >   Hospital Management  >  Stop ermee artsen helden en heiligen te noemen: pleidooi van een arts tegen altruïsme

Stop ermee artsen helden en heiligen te noemen: pleidooi van een arts tegen altruïsme

Opinie

07/12 - Een recent artikel in de Canadian Medical Association Journal (CMAJ) (1) roept artsen op “het altruïsme van werken in de gezondheidszorg en ten dienste van een hoger goed te benadrukken” om weer zin aan het werk te geven en om de crisis aan te kunnen. Ik ben het daar niet mee eens en ik ben niet alleen.

Dit artikel is opnieuw gepubliceerd met toestemming van Dr. Dike Drummond

Altruïsme en gezondheidswerkers die in onmogelijke omstandigheden moeten werken, helden en heiligen noemen, dat is gevaarlijk en kan leiden tot zelfvernietiging.

Het probleem met altruïsme als gezonde kernwaarde in tijden van pandemie is als volgt. Tijdens deze nieuwe Covid-19-golf vragen de mensen zich af wat artsen, verpleegkundigen en de rest van het team motiveert om dag na dag te komen werken. Iedereen ziet de zware stress, de burn-out van artsen en de psychologische traumata voor iedereen die beschermingsmateriaal moet dragen om zijn werk te doen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: