Dossiers  >   Voorkamerfibrillatie  >  Hartstilstand: 10 punten om te onthouden van de nieuwe internationale richtlijnen (spoedgevallenarts)

Hartstilstand: 10 punten om te onthouden van de nieuwe internationale richtlijnen (spoedgevallenarts)

Opinie

PARIJS 14/12 - Dominique Savary, spoedgevallenarts, plaatst de laatste internationale richtlijnen voor de behandeling van hartstilstand in perspectief. “Die richtlijnen zijn zeer rijk en zeer interessant en bevatten veel algoritmes die ons kunnen helpen bij de behandeling van de patiënten”, legt dr. Savary uit.

De richtlijnen worden om de vijf jaar bijgewerkt door een internationale groep experts, die alle artikels en publicaties over hartstilstand doornemen en dan richtlijnen formuleren. "Ik heb er een tiental cruciale punten uitgehaald, waarover kan worden gediscussieerd, maar die ik met u zou willen delen", zegt dr. Savary.

Over de auteur

Dominique Savary is spoedgevallenarts en hoofd van de spoedafdeling van het universitaire ziekenhuis in Angers. Hij is lid van de Société Française de Médecine d'Urgences en van Samu Urgences de France. Hij heeft vooral gewerkt rond zorgnetwerken en heel uiteenlopende onderwerpen zoals coronaire syndromen, hartstilstand voor opname in het ziekenhuis en hulp op gevaarlijke plaatsen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: