Dossiers  >   Inflammatoire Darmziekten (IBD)  >  Immunosuppressiva bij de behandeling van inflammatoire darmaandoeningen blijken veilig te zijn tijdens de pandemie

Immunosuppressiva bij de behandeling van inflammatoire darmaandoeningen blijken veilig te zijn tijdens de pandemie

09/12 - Volgens een studie bij meer dan 5300 patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, die in Inflammatory Bowel Diseases werd gepubliceerd, lopen mensen met een inflammatoire darmaandoening geen hoger risico op Covid-19 als ze immunosuppressiva innemen om hun symptomen onder controle te brengen.

"Na correctie voor andere bekende risicofactoren voor Covid-19 zoals de leeftijd, het ras en andere medische problemen hebben we vastgesteld dat een behandeling met immunosuppressiva het risico op Covid-19 niet verhoogde", zei coauteur dr. Kristin Burke van het Massachusetts General Hospital and Harvard Medical School.

"De patiënten met een inflammatoire darmaandoening die met het SARS-CoV-2 werden geïnfecteerd, bleken geen hoger risico te lopen op een ernstige Covid-19 (waarvoor een ziekenhuisopname of verblijf op de intensive care vereist was of die fataal is afgelopen) bij gebruik van immunosuppressiva".

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: