Dossiers  >   Hospital Management  >  COVID-19: AZ Sint-Jan Brugge voert tijdelijke opnamestop in door interne corona-uitbraak

COVID-19: AZ Sint-Jan Brugge voert tijdelijke opnamestop in door interne corona-uitbraak

BRUGGE 09/12 - Het AZ Sint-Jan in Brugge heeft beslist om een tijdelijke opnamestop in te voeren tot maandag 14 december. De opnamestop komt er, omdat het ziekenhuis te kampen kreeg met een interne corona-uitbraak. Dat heeft directeur Hans Rigauts woensdag bevestigd. Ook het aantal opnames op de corona-afdeling stijgt. De dringende behandelingen kunnen wel nog doorgaan.

AZ Sint-Jan Brugge kreeg de afgelopen dagen te maken met interne besmettingen. Vooral op de afdeling geriatrie raakten patiënten besmet. Om die besmetting in te dijken, hanteert het ziekenhuis tot 14 december een opnamestop. Daarbij worden niet-dringende operaties afgelast. Wie al een afspraak had, wordt door het ziekenhuis persoonlijk op de hoogte gebracht. Consultaties gaan wel nog door. Dringende en semi-dringende ingrepen worden ook nog uitgevoerd.

Daarnaast blijkt ook het aantal patiënten op de corona-afdeling opnieuw te stijgen. Momenteel liggen er 90 coronapatiënten, van wie 20 op intensieve zorgen. "We zien een lichte stijging van het aantal coronapatiënten, tegen de verwachtingen in. Als we de nationale cijfers zagen, hadden we een daling verwacht, maar die bleef uit. Na de stabilisatie volgt nu een lichte stijging", vertelt directeur Hans Rigauts.

Met de opnamestop wil het ziekenhuis de drukte in het ziekenhuis laag houden om de uitbraak in te perken. "Het is de bedoeling dat we zo het weekend overbruggen", aldus Rigauts.

 

COR 170 • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: