Dossiers  >   Hospital Management  >  Emoties lopen hoog op als de eerste artsen ter wereld het vaccin tegen COVID-19 toegediend krijgen (getuigenissen)

Emoties lopen hoog op als de eerste artsen ter wereld het vaccin tegen COVID-19 toegediend krijgen (getuigenissen)

Opinie

23/12 - Het eerste Covid-19-vaccin is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en nu ook België. De gezondheidswerkers komen als een van de eerste groepen in aanmerking voor vaccinatie. Medscape heeft artsen, verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers gevraagd wat ze dachten toen ze het vaccin kregen. Hier volgen enkele van hun antwoorden.

Dr. Dan O'Carroll, spoedarts, Walsall Manor Hospital, Verenigd Koninkrijk

Wat ik voelde? Opluchting omdat er eindelijk licht aan het einde van de tunnel is en we weer kunnen gaan denken aan normalere tijden zonder de vreselijke tol die de ziekte eist. Mijn ouders zullen in de toekomst weer hun kleinkinderen kunnen zien en knuffelen. Ook opluchting voor mezelf. Tot nog toe ben ik erin geslaagd het virus te ontwijken, maar toch altijd met de angst in het achterhoofd dat ik toch een van de ongelukkigen zou kunnen zijn die bezwijken aan die vreselijke ziekte. En echte waardering voor de prestaties van de wetenschappers, die erin geslaagd zijn een vaccin te ontwikkelen tegen een ziekte waar we 12 maanden geleden zelfs nog niet van hadden gehoord.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: