Dossiers  >   Hospital Management  >  COVID-19: AZ Sint-Lucas Brugge verlengt bezoekverbod

COVID-19: AZ Sint-Lucas Brugge verlengt bezoekverbod

BRUGGE 03/01 - Het AZ Sint-Lucas in Brugge heeft beslist om het bezoekverbod te verlengen tot en met zondag 10 januari. Dat laat het ziekenhuis weten op Facebook. Net voor Kerst besliste het Brugse ziekenhuis om geen bezoek meer toe te laten tot en met 3 januari. Dat gebeurde omdat er door besmette bezoekers al op meerdere niet-covidafdelingen besmettingen waren voorgekomen.

"Voor de veiligheid van onze patiënten en onze medewerkers verlengen we ons bezoekverbod tot en met zondag 10 januari 2021", schrijft het ziekenhuis op haar Facebookpagina.

De maatregel die oorspronkelijk gold tot 3 januari, wordt dus verlengd. Toen besliste het ziekenhuis dat er geen bezoek meer werd toegelaten. Patiënten moesten de feestdagen dus alleen doorbrengen.

De maatregel was nodig omdat er op verschillende gewone ziekenhuisafdelingen coronabesmettingen zijn vastgesteld die te linken waren aan besmette bezoekers. Bovendien lag de corona-afdeling van het ziekenhuis toen vol. De regel loopt nog tot en met 10 januari.

Patiënten met palliatieve zorg en patiënten op materniteit, neonatologie en pediatrie krijgen een uitzondering op de regel.

 

 

COR 170 • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: