Dossiers  >   Covid-19  >  Covid-19: Wie zich verzet tegen vaccinatie, wordt gezien als een paria?

Covid-19: Wie zich verzet tegen vaccinatie, wordt gezien als een paria?

Opinie

BRUSSEL 11/01 - We willen niet alles op één hoop gooien, maar feit is toch dat scepsis ten aanzien van vaccinatie en complottheorieën de wind in de zeilen hebben, wat soms uitmondt in een afwijzing van de politieke wereld en de experts en zelfs haatgevoelens voor “big pharma”. Komt nog bij dat de ontwikkeling van vaccins tegen het sars-CoV-2 (verdacht?) snel is verlopen. Genoeg dus om bij een aanzienlijk deel van de bevolking op een categoriek njet te stoten. Maar is die weigering op termijn houdbaar?

Het feit dat er een zeker wantrouwen bestaat ten aanzien van het nieuwe vaccin is veeleer positief voor de democratie en de vrijheden. Maar soms is het wantrouwen zo hoog dat het moeilijk wordt snel een voldoende hoge vaccinatiegraad te verkrijgen om kudde-immuniteit te bewerkstelligen. En in afwachting daarvan krijgt het Sars-CoV-2 al de tijd om verder ravage aan te richten. Er bestaat immers geen goed antiviraal middel tegen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: