Dossiers  >   Covid-19  >  COVID-19: Braziliaanse coronavariant duikt voor het eerst op in Duitsland

COVID-19: Braziliaanse coronavariant duikt voor het eerst op in Duitsland

WIESBADEN 22/01 - In Duitsland is voor het eerst een besmetting met de Braziliaanse coronavariant gedetecteerd. Het gaat om een persoon die donderdag vanuit Brazilië terugkeerde, specificeerde Kai Klose, de minister van Sociale Zaken van de deelstaat Hessen, vrijdag.

Volgens Klose gaat het om de eerste vastgestelde besmetting met de Braziliaanse variant. Ook het Robert Koch Institut (de Duitse tegenhanger van Sciensano) had op vrijdag geen weet van andere gevallen.

De besmette persoon landde donderdag in Frankfurt na een verblijf in Brazilië, specificeerde viroloog Sandra Ciesek.

Naast de Braziliaanse variant werden ook de Britse en Zuid-Afrikaanse mutatie reeds in Duitsland vastgesteld. Die drie varianten zouden besmettelijker zijn dan het oorspronkelijke COVID-19-virus. Er is wel nog geen bewijs dat ze ook aanleiding zouden geven tot een ernstiger ziektebeeld, beklemtoonde Ciesek.

Volgens het Robert Kocht Institut lijken de mutaties in de Braziliaanse variant op die uit Zuid-Afrika. "Een verhoogde besmettelijkheid wordt mogelijk geacht", klinkt het. "De situatie zal dan ook nauwlettend in de gaten gehouden worden."

MAY • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: