Dossiers  >   Hospital Management  >  COVID-19: UZ Gent-labo moet reeks testen naar Britse variant opnieuw doen

COVID-19: UZ Gent-labo moet reeks testen naar Britse variant opnieuw doen

GENT 22/01 - Er volgt vrijdag nog geen uitsluitsel over een reeks onderzoeken naar de besmettelijke Britse variant van het coronavirus. Een aantal testen in het labo van het UZ Gent moeten herhaald worden. Het gaat onder meer om het onderzoek naar een uitbraak in een school in Aalst. "We doen er alles aan om zo snel mogelijk de resultaten van de analyse te hebben", zegt het UZ Gent.

Het Gentse labo is een van de vier federale onderzoeksinstellingen die de screenings uitvoert naar de Britse variant, onder meer op uitbraken die in Oost- en West-Vlaanderen zijn vastgesteld. Ook de uitbraak in de Aalsterse basisschool De Brug, waar vorige week zondag enkele leerkrachten en klassen in quarantaine zijn geplaatst, wordt er onderzocht.

Ondertussen sloot BSBO (basisschool voor buitengewoon onderwijs) De Brug de deuren, maar over het vermoeden dat de school getroffen werd door de besmettelijke Britse variant, is nog steeds geen uitsluitsel. Het labo ziet sinds begin deze week een sterke toename in het aantal onderzoeken dat het moet uitvoeren. Zo een onderzoek duurt al snel twee dagen.

Vrijdag had een reeks testen uitsluitsel moeten geven, onder meer over de uitbraak in Aalst, maar de resultaten laten nog even op zich wachten en waarschijnlijk is er pas dit weekend duidelijkheid.

"De screening van de stalen loopt vertraging op door een leveringsprobleem van producten die we nodig hebben voor de analyse van de stalen", zegt het ziekenhuis vrijdag. "In afwachting van de levering van deze producten vond ons labo een alternatief zodat de screening verder kan lopen."

 

Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: