Dossiers  >   Covid-19  >  COVID-19: Groot-Brittannië wil internationaal platform voor mutaties oprichten

COVID-19: Groot-Brittannië wil internationaal platform voor mutaties oprichten

LONDEN 26/01 - Groot-Brittannië wil zijn expertise op het vlak van genoomanalyses aanbieden aan landen die zelf niet de middelen of de expertise hebben om nieuwe varianten te ontdekken van het virus dat COVID-19 kan uitlokken. Dat stelt de Britse regering dinsdag voor.

"Wanneer één van ons lijdt, lijden we allemaal. We moeten de gezondheidssituatie in alle landen verbeteren", zo staat in een toespraak die de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock dinsdag zal houden en reeds is gepubliceerd.

Groot-Brittannië, dit jaar voorzitter van de G7, ziet in het New Variant Assessment Platform een aanzet tot een internationaal gezondheidssysteem gebaseerd op samenwerking. Het moet de wereld op termijn beter wapenen tegen pandemiedreigingen. Het platform zal gerund worden door Public Health England, in partnerschap met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Het Verenigd Koninkrijk geniet een sterke reputatie op vlak van genoomanalyses. Via het platform zullen de Britse laboratoria coronastalen onderzoeken die vanuit het buitenland worden toegezonden, en vanop afstand ondersteuning en advies verlenen aan landen die geconfronteerd zouden worden met nieuwe stammen van het virus.

 

RBR • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: