Dossiers  >   Hospital Management  >  COVID-19: Brussels Delta-ziekenhuis opent dienst voor psychologische ondersteuning

COVID-19: Brussels Delta-ziekenhuis opent dienst voor psychologische ondersteuning

BRUSSEL 26/01 - Het Delta-ziekenhuis in de Brusselse gemeente Oudergem opent op 1 februari een cel Psy-Covid. De oprichting van deze dienst heeft tot doel om iedereen die van dichtbij of van ver getroffen is door de coronacrisis, psychologisch te ondersteunen.

De gezondheidscrisis die we doormaken weegt zwaar door. De sociale en economische gevolgen maken dat heel wat mensen ook op psychologisch vlak geraakt worden. Hulp vragen is essentieel, voor jong en oud, oordelen ze bij de Chirec ziekenhuisgroep. Om de personen die het psychisch moeilijk hebben te kunnen ondersteunen, wordt daarom in het Delta-ziekenhuis de cel Psy-Covid opgericht.

Iedereen die het als gevolg van de coronacrisis moeilijk heeft, is hier welkom. Het kan gaan om iemand die besmet was, een familielid heeft verloren, een verpleegster of iemand die door de lockdown in sociaal isolement is beland, lijdt onder het telewerk of zelfs zijn of haar job verloren heeft.

De cel Psy-Covid bestaat uit psychologen, psychotherapeuten en specialisten binnen de traumapsychologie. Personen met een depressie, slaapproblemen, drank- of drugsproblemen, eetstoornissen, zelfmoordneigingen, fobieën of slachtoffers van huiselijk geweld kunnen vanaf 1 februari op afspraak langskomen voor een consultatie.

COR 914

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: