Dossiers  >   Gezondheid 3.0  >  Gebruik van de app mynexuzhealth is op één jaar tijd méér dan verviervoudigd

Gebruik van de app mynexuzhealth is op één jaar tijd méér dan verviervoudigd

BRUSSEL 25/01 - Begin 2020 gebruikten 55.000 patiënten de applicatie op hun mobiele telefoon. Eén jaar later is het aantal downloads van de mobiele app gestegen tot 240.000 in Vlaanderen. Via mynexuzhealth hebben patiënten onder meer toegang tot hun medisch dossier. Zo krijgen ze online inzage in gevalideerde eindverslagen van onderzoeken, radiologische scans, raadplegingen, ziekenhuisopnames of laboresultaten. Dat heeft nexuzhealth, een joint venture tussen het UZ Leuven en IT Solution Provider Cegeka bekendgemaakt.

Het aantal downloads en het gebruik van de app mynexuzhealth is de afgelopen 12 maanden fors gestegen. Begin 2020 telde mynexuzhealth 30.000 Android-downloads en 25.000 downloads op iOS. Een jaar later zijn die aantallen voor beide systemen gestegen tot elk 120.000 voor een totaal van 240.000. Naast de mobiele applicatie vonden de patiënten ook hun weg naar de website van mynexuzhealth, waar een piek vastgesteld werd van 125.000 unieke bezoekers per maand. Dat aantal is intussen stabiel op 90.000 bezoekers per maand.

"COVID-19 heeft onze zorgsector het afgelopen jaar voor een bijzondere uitdaging geplaatst. We kunnen enkel respect hebben voor de wijze waarop onze zorgverstrekkers hun patiënten in ongeziene omstandigheden hebben bijgestaan. Met onze online en mobiele applicatie mynexuzhealth hebben we geprobeerd om ons steentje bij te dragen om het zorgpersoneel in heel wat Vlaamse ziekenhuizen te ontlasten en het leven van de patiënten zo eenvoudig mogelijk te maken" , zegt Gertie Delande, CEO van nexuzhealth.

Omschakeling bij start COVID-19 pandemie

Mynexuzhealth heeft tijdens de COVID-19 pandemie een snelle omschakeling in de zorgsector mogelijk gemaakt. "Zo zijn artsen en specialisten in ziekenhuizen van fysieke naar online afspraken kunnen overschakelen. Dat werd mogelijk door de integratie van videoconsultaties in mynexuzhealth. Het is daarbij belangrijk om te wijzen op het feit dat deze gesprekken tussen patiënt en arts in een IT-veilige omgeving plaatsvinden", legt Delande uit. "Daarnaast is de stijging van het aantal downloads ook deels toe te schrijven aan het feit dat patiënten COVID-resultaten via de app kunnen raadplegen", aldus Delande.

App maakt het eenvoudig voor patiënt

Zowat de helft van ziekenhuizen in Vlaanderen werkt met het patiëntendossier van nexuzhealth, met het daaraan gekoppelde platform mynexuzhealth dat focust op het delen van informatie met de patiënt. "Patiënten vinden er onder meer een overzicht van hun, verslagen, medische beeldvorming, facturen en afspraken. Het doel is om het leven van de patiënt zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het vastleggen of het annuleren van een afspraak is bijvoorbeeld erg eenvoudig. Dat is tijdens de coronacrisis een grote meerwaarde gebleken op een ogenblik dat afspraken plots niet konden plaatsvinden", legt Delande uit.

Over nexuzhealth

Nexuzhealth is actief in het beheer van elektronische patiëntendossiers (EPD). Opgericht in 2016 door UZ Leuven en Cegeka, bouwt het op 25 jaar ontwikkeling aan het Klinisch Werkstation (KWS) binnen UZ Leuven. Nexuzhealth combineert zo de jarenlange ervaring van beide organisaties in ICT en gezondheidszorg met de passie van een startup.

Vandaag werken al 33 Vlaamse ziekenhuizen en zorginstellingen met KWS, goed voor ongeveer de helft van de Vlaamse ziekenhuisbedden. Ook de patiënten vinden de weg naar mynexuzhealth.com, het platform waar elke patiënt van een aangesloten zorginstelling zelf gratis zijn dossier kan raadplegen. Zo'n 1 miljoen patiënten gebruiken het dossier al in hun contacten met hun zorgteam, hetzij via de computer of via de smartphone.
 
Aanpassing van een artikel dat door Nexuzhealth gepubliceerd werd. 
 

Nexuszhealth

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: