Dossiers  >   × Enquête over burn-out en lifestyle  >  Enquête over burn-out - "Het jaar 2020 was uitdagend, maar artsen hielden stand"

Enquête over burn-out - "Het jaar 2020 was uitdagend, maar artsen hielden stand"

BRUSSEL 27/01 - Misschien hebt u, net als meer dan 500 collega's, deelgenomen aan de online-enquête van MediQuality over de levensomstandigheden en de burn-out bij artsen. Aan het eind van het (eerste) Covid-19 jaar zijn sommige resultaten confronterend en andere... verheugend.

De steekproef : 64 % huisartsen, 36 % specialisten uit de Benelux, de grote meerderheid (91 %) in België. De enquête had in de eerste plaats betrekking op uw werklast en uw gevoel van uitputting (of burn-out), maar ook op de mogelijke gevolgen: depressie, suïcidale gedachten en levensstijl.

Veertig tot vijftig uur... en meer...

Sinds het begin van de Covid-19 pandemie heeft 47% van u een toename van uw werkdruk ervaren. Onder degenen onder u die meldden meer te werken, is de toename meer dan 5 uur per week voor meer dan de helft, en bereikt meer dan 10 uur of meer dan 20 uur voor meer dan een kwart van u (17,7% en 7,5%, respectievelijk).

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: