Dossiers  >   Covid-19  >  COVID-19: Varianten van het virus verspreiden zich verder over de wereld

COVID-19: Varianten van het virus verspreiden zich verder over de wereld

BRUSSEL 03/02 - Terwijl de Britse, Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten van het coronavirus zich verder verspreiden over alle landen van de wereld, dalen de cijfers wereldwijd wel. Dat blijkt uit gegevens die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdagavond heeft gepubliceerd.

De Britse variant van het coronavirus heeft zich nu verspreid naar ongeveer tachtig landen, dat zijn er tien meer dan vorige week. Hetzelfde geldt voor de Zuid-Afrikaanse variant, die nu in meer dan veertig landen werd gemeld. De Braziliaanse variant doet momenteel in tien landen de ronde.

Het totaal aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is, voor de derde week op rij, wereldwijd gedaald. Afgelopen week werden 3,7 miljoen gevallen vastgesteld, een daling van gemiddeld 13 procent. In Europa en Afrika is de daling het sterkst.

Verder daalde het aantal nieuwe sterfgevallen met 1 procent tot iets minder dan 97.000. Ook dat cijfer daalde het sterkst in Europa en Afrika. In totaal zijn sinds het begin van de pandemie meer dan 2,1 miljoen mensen gestorven aan het coronavirus.

De WHO roept op om verder actie te ondernemen om de pandemie onder controle te krijgen.

 

NVD • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: