Dossiers  >   × Enquête over burn-out en lifestyle  >  Burn-out vermindert promotiekansen met een derde (studie)

Burn-out vermindert promotiekansen met een derde (studie)

BRUSSEL 15/02 - Mensen met een burn-out die terug aan de slag gaan bij hun oude werkgever maken een derde minder kans om promotie te krijgen. Dat blijkt maandag uit een studie van de faculteiten economie en psychologie van de UGent waar ook Het Nieuwsblad over bericht. "Dat is natuurlijk problematisch, aangezien velen na hun burn-out opnieuw aan de slag gaan bij hun 'oude' werkgever", zegt arbeidseconoom Stijn Baert die mee het onderzoek verrichtte.

In het kader van het interdisciplinaire centrum UGent@Work dat deze week van start gaat, onderzochten arbeidseconoom Stijn Baert, professor human resources management Eva Derous en doctoraal onderzoekers Philippe Sterkens en Claudia Rooman voor het eerst de impact van een burn-out nadat de getroffen werknemers opnieuw aan de slag gaan bij hun oude werkgever.

Eerder onderzoek toonde reeds aan dat burn-outpatiënten minder kans maken op een toekomstige aanwerving, nu blijkt dat die personen ook bij hun huidige werkgever vaker over het hoofd worden gezien bij promotie.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: