Dossiers  >   Hospital Management  >  Vaccinatieplicht: "Als we weer willen samenleven, moeten we ook hier samen door" (Opinie CEO Kliniek Sint-Jan Brussel)

Vaccinatieplicht: "Als we weer willen samenleven, moeten we ook hier samen door" (Opinie CEO Kliniek Sint-Jan Brussel)

Opinie

BRUSSEL 08/03 - Samen. Solidariteit. Vertrouwen. Zorgzame betrokkenheid van mensen bij elkaar. Dat was covid-19 bijna een jaar geleden. Mijlenver verwijderd daarvan lijken we op dit moment. En wat vind ik dat pijnlijk om te zien. Natuurlijk lopen ze voorlopig nog wat moeizaam, de immense logistieke processen van de vaccinatie. Dat maakt nerveus, misschien schept het verwarring. Maar ik ben ervan overtuigd dat het zich zal stabiliseren. Dat het alleen wat tijd nodig heeft. Ook al zijn we moe, het moe.

Maar samen met het vaccinatieproces dat zich op gang trekt, ontspint zich de discussie over de vaccinatieplicht. Ze vergroot de kloof tussen mensen en groepen. Tussen Noord en Zuid, tussen culturen, tussen mensen met meer en mensen met minder kansen in deze maatschappij. En dan heb ik het niet over de heel kleine groep die zich vastklampt aan foute informatie. Wel over mensen die terughoudend zijn of twijfelen vanuit een culturele of religieuze achtergrond. Zoals er een jaar geleden solidariteit was. Zo groeide intussen het zwart-witdenken, het wij-zijgevoel. En in deze discussie wordt dat nog meer scherpgesteld.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: