Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  Opinie van een cardioloog: "De huisarts wordt de eerstelijnscardioloog van morgen"

Opinie van een cardioloog: "De huisarts wordt de eerstelijnscardioloog van morgen"

Opinie

BRUSSEL 10/03 - Houdt Frank Vandenbroucke niet van artsen en met name niet van huisartsen? Hij lijkt maar weinig waardering te tonen voor het beroep. Eerst was er de saga van het ontbrekende beschermingsmateriaal (akkoord, dat was nog onder Maggie De Block). Dan was er de Covid-19-screening, waarbij de patiënten werden verwezen naar gedesorganiseerde centra en nu wordt ook de vaccinatie uit de handen van de huisartsen genomen. En dan zeg ik nog niets over het uitstel van vaccinatie van zorgverleners, hoewel de regering heeft gezegd dat die prioritair zouden moeten zijn.

Nog een laatste bewijs van de onverschilligheid van de minister, er zit geen enkele huisarts in de groep van experts die de regering advies geeft.

Wat heeft de toekomst voor huisartsen in petto? Bestaat er nog een sprankeltje hoop voor alle artsen en de studenten geneeskunde die hen binnenkort zullen vervoegen?

Misschien wel, te oordelen naar de interventie van de minister voor volksgezondheid op het Riziv van 1 maart. De minister heeft er gepleit voor meer eerstelijns- en preventieve middelen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: