Dossiers  >   Hospital Management  >  "In 2021, geen tijd meer voor compromis, de uitbuiting heeft al te lang geduurd"

"In 2021, geen tijd meer voor compromis, de uitbuiting heeft al te lang geduurd"

Opinie

BRUSSEL 12/03 - "We hebben het gehad met de praatjes van de vertegenwoordigers van ziekenhuizen of artsensyndicaten, die beweren dat een correcte vergoeding van de werkuren van assistenten in opleiding te veel zou kosten. We willen geen smoesjes meer horen dat de werkuren niet worden vergoed omdat ze de wettelijk opgelegde maxima overschrijden. We aanvaarden niet meer dat achterhaalde tradities en geldbejag van de ziekenhuizen voorgaan op de gezondheid van assistenten in opleiding." Opiniestuk van dokter Jean-Michel Mot, woordvoerder van de CIMACS (interuniversitaire vereniging van Franstalige assistenten in opleiding).

2020 is geen gewoon jaar geweest. De pandemie heeft de problemen die de medische sector sinds een tiental jaren kent, alleen maar verergerd. Het CIMACS (interuniversitaire vereniging van Franstalige assistenten in opleiding), heeft enquêtes uitgevoerd over hun werkomstandigheden. Hieruit blijkt dat de wettelijke bepalingen inzake de werktijd van assistenten in opleiding worden overtreden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: