Dossiers  >   Hospital Management  >  1 jaar Covid-19: 'Een aardbeving in de gezondheidszorg' (Prof. dr. Van Assche, hoofdarts UZ Leuven)

1 jaar Covid-19: 'Een aardbeving in de gezondheidszorg' (Prof. dr. Van Assche, hoofdarts UZ Leuven)

Opinie

LEUVEN 19/03 - Begin 2020 had niemand durven vermoeden wat voor een bijzonder lastig en uitzonderlijk jaar het zou worden. Dat veranderde toen corona in maart insloeg als een bom. Interview met Prof. dr. Van Assche, hoofdarts UZ Leuven.

Om met een positieve noot te starten: UZ Leuven campus Gasthuisberg staat op plaats 31 van de ranglijst van 200 beste ziekenhuizen ter wereld van het Amerikaanse magazine Newsweek. Het onderzoek concentreerde zich op 25 landen en is gebaseerd op de inschattingen van experts, patiëntenenquêtes en prestatie-indicatoren in de ziekenhuizen. 'Rangschikkingen moet je altijd relativeren, maar in deze moeilijke tijden is dit resultaat zeker een mooie boost voor het ziekenhuis', zegt de hoofdarts.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: