Dossiers  >   Covid-19  >  Europese Commissie trekt 123 miljoen euro uit voor onderzoek naar coronavarianten

Europese Commissie trekt 123 miljoen euro uit voor onderzoek naar coronavarianten

BRUSSEL 07/04 - Uit Horizon Europa, het EU-programma voor onderzoek en innovatie, maakt de Europese Commissie 123 miljoen euro vrij voor dringend onderzoek naar varianten van het coronavirus. Dat maakt bevoegd commissaris Mariya Gabriel woensdag bekend.

Het is de eerste noodfinanciering die de Commissie in het kader van Horizon Europe vrijmaakt, een programma dat sinds begin dit jaar bestaat. De investering past in het Europese plan voor de paraatheid op het gebied van biodefensie, de zogenaamde HERA Incubator. Dat initiatief wil wetenschap, industrie en overheden samenbrengen en alle beschikbare middelen aanwenden in de strijd tegen de dreigende coronavarianten.
 
"We blijven alles in het werk stellen om deze pandemie en de door de varianten van het coronavirus veroorzaakte problemen te bestrijden", zegt commissaris Gabriel. "We moeten onze krachten bundelen om voorbereid te zijn op de toekomst, van de vroegtijdige opsporing van varianten tot de organisatie en coördinatie van klinische proeven voor nieuwe vaccins en behandelingen, waarbij ervoor moet worden gezorgd dat gegevens in alle stadia correct worden verzameld en gedeeld."
 

BIN, POL, GEJ, VEF • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: