Dossiers  >   Covid-19  >  Covid-19: 585 mensen kregen ten onrechte annulatie van vaccinatie-afspraak

Covid-19: 585 mensen kregen ten onrechte annulatie van vaccinatie-afspraak

BRUSSEL 09/04 - Na de beslissing om gedurende vier weken het AstraZeneca-vaccin niet toe te dienen aan mensen jonger dan 56 jaar, heeft het Vlaamse agentschap Zorg en Gezondheid 6.612 uitnodigingen geannuleerd. Het gaat onder meer over zorgverleners en stagiairs in de zorg die tussen vandaag en 3 mei een vaccin van het type AstraZeneca zouden krijgen. Door een menselijke fout kregen gisteren 585 mensen tussen 56 en 65 jaar ten onrechte ook een annulatie, zo meldt het agentschap.

"Het annuleren van deze vaccinatie-afspraken gebeurt via het interfederale IT-systeem Doclr. Door een menselijke fout kregen gisteren 585 mensen tussen 56 en 65 jaar ten onrechte ook een annulatie. De leeftijdsgrens werd op 65 jaar gezet in plaats van op 56 jaar", zo luidt het.

De betrokken mensen krijgen een nieuwe brief met de bevestiging van hun afspraak. "Als die afspraak voorbij zou zijn op het moment dat deze brief aankomt, dan zal er zo snel mogelijk een nieuwe afspraak worden gemaakt. Zorg en Gezondheid zal er ook alles aan doen om de extra administratieve lasten voor de vaccinatiecentra te beperken."

Zorg en Gezondheid wenst zich uitdrukkelijk te verontschuldigen bij de mensen die deze brief ten onrechte kregen.

BIN/ALG/LOR/MDM • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: