Dossiers  >   Covid-19  >  Covid-19: Mondmaskers in Israël buiten niet langer verplicht

Covid-19: Mondmaskers in Israël buiten niet langer verplicht

TEL AVIV 18/04 - In Israël is het niet langer verplicht om in de buitenlucht mondmaskers te dragen. Scholen worden ook weer volledig heropend - binnen in de klassen zijn mondmaskers nog altijd verplicht. Het land zet daarmee opnieuw een flinke stap bij het afbouwen van de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen.

Het ruim 9 miljoen inwoners tellende Israël behoort wereldwijd tot de koplopers op vaccinatiegebied. Zowat 5,3 miljoen mensen kregen al zeker één dosis, bijna 5 miljoen mensen kregen al de twee dosissen. De Israëlische 'coronacommissaris', Nachman Asch, voorspelt volgens nieuwssite Times of Israël dat komende maand de hele economie kan worden heropend. Voorwaarde is wel dat het de goede kant blijft opgaan met de coronacijfers.

Israëliërs moeten binnen nog wel verplicht mondkapjes dragen, al geldt die regel niet in hun eigen woonruimte. Een topambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid raadde zijn landgenoten aan om ook altijd een mondkapje te dragen als ze in groepen bijeenkomen. "We moeten ons goed gedragen om de vooruitgang die we hebben geboekt niet te verspelen."

BTL/ALG/BGY/NAJ • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: