Dossiers  >   Hospital Management  >  ‘Wonen op je werk': de balans werk-privé tijdens een pandemie

‘Wonen op je werk': de balans werk-privé tijdens een pandemie

11/05 - Toen de pandemie toesloeg, was ik bang dat de noodzakelijke aanpassingen die daarbij kwamen kijken, me veel minder productief zouden maken. Ik was bang dat mensen geen zorg zouden zoeken, geen teleconsultaties zouden accepteren en dat de annulering van fysieke evenementen zou betekenen dat er minder gelegenheid zou zijn om lezingen te geven. Kortom, ik was bang dat mijn werk zou stilvallen. Bovendien was ik niet zeker of ik me op dezelfde manier zou kunnen concentreren in een online omgeving. Ik dacht dat het te gemakkelijk zou zijn om afgeleid te worden, naar Netflix te kijken of tijd te nemen om bij te praten met mijn kinderen.

Maar eigenlijk lijk ik harder te werken.

Ik vroeg mijn collega's of ze hetzelfde gevoel hadden. En blijkbaar is dit bij velen zo. In het hele land tweetten velen dat ze het ermee eens waren, zowel collega's die een fellowship volgden als anderen met leidinggevende functies in gerespecteerde centra.

"Mensen werken niet huis, ze wonen op hun werk!"

"De grenzen zijn duidelijk vervaagd en eisen hun tol," verklaarde Rachel Louise McCaffrey, MD, borstkankerchirurg aan de University of Michigan.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: