Dossiers  >   HIV  >  Hiv-testweek van 14 tot 21 mei

Hiv-testweek van 14 tot 21 mei

ANTWERPEN 12/05 - Sensoa moedigt mannen met homoseksuele contacten aan om zich regelmatig te laten testen, op soa’s en op hiv. Regelmatig testen is een goede gewoonte, want hoe sneller een diagnose, hoe sneller de opstart van medicatie. Snel behandelen betekent zowel minder gezondheidsschade als minder kans om iemand anders aan te steken. Dubbele winst, dus.

Uit de diagnosecijfers weten we dat hiv in België vooral een probleem is onder mannen met homoseksuele contacten en personen afkomstig uit sub-Saharaanse gebieden. Er is meer hiv onder homomannen en het virus wordt vaker doorgegeven bij homoseksuele contacten dan bij de algemene bevolking. 

Testen kan op twee manieren: testen kan door een testpakket te bestellen via Swab2Know.eu, maar kan ook bij de huisarts. Daarom is het belangrijk met je patiënt over seksuele gezondheid te praten.

Ben je arts en kom je in contact met homo-, biseksuele of transgender cliënten? Moedig je cliënten aan om regelmatig te testen op hiv en soa's. Dat lijkt misschien niet altijd even evident. Onder 4 Ogen, een methode om als professional te praten over seksuele gezondheid, kan daarbij helpen (Link: https://www.sensoa.be/als-professional-praten-over-seksuele-gezondheid#title0).

 

Domus Medica

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: