Dossiers  >   Alzheimer  >  Om de slagkracht in de strijd tegen dementie te vergroten, vernieuwt Stichting Alzheimer Onderzoek haar logo

Om de slagkracht in de strijd tegen dementie te vergroten, vernieuwt Stichting Alzheimer Onderzoek haar logo

BRUSSEL 26/05 - De Stichting Alzheimer Onderzoek ondersteunt, als enige Belgische stichting het Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere hersenziekten. Om de slagkracht in de strijd tegen dementie te vergroten, vernieuwt de Stichting Alzheimer Onderzoek haar logo. Het bevat voortaan een vergeet-me-nietje, het internationale symbool voor de strijd tegen dementie.

Het vergeet-me-nietje herinnert ons aan het tragische lot van onze naasten die aan Alzheimer of aan een andere soort dementie lijden: ze vergeten steeds meer…maar wij mogen hen niet vergeten. Tevens herinnert het er ons aan dat we niet moeten vergeten te blijven strijden tegen deze vreselijke ziekten.
 
Daarnaast komt het doel en tegelijk de website van de stichting beter naar voren: STOPALZHEIMER.BE
 
In België lijden er meer dan 200.000 mensen aan dementie. 1 op de 7 mannen en maar liefst 1 op de 3 vrouwen ontwikkelen in hun leven een vorm van deze ziekte. Alzheimer is met 70% de meest voorkomende vorm van dementie. Er bestaat nog steeds geen medicijn tegen neurodegeneratieve ziekten. De oplossing moet uit wetenschappelijk onderzoek komen.
 
De Stichting Alzheimer Onderzoek geeft al meer dan 25 jaar financiële steun aan Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar dementie en is afhankelijk van particuliere donateurs. Elk jaar ziet de stichting de inkomsten stijgen en daarom kon zij vorig jaar 17 onderzoeken met maar liefst 3,2 miljoen euro financieren. Sinds het ontstaan van de stichting in 1995 werden in totaal reeds 193 belangrijke onderzoeksprojecten gefinancierd, dit voor een deel i.s.m. de Koning Boudewijnstichting, voor een bedrag van 20, 5 miljoen EUR.

CP Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: