Dossiers  >   Hospital Management  >  Minder dan 600 Covid-patiënten in de ziekenhuizen, vaccinatie zonder afspraak in vier Brusselse medische centra

Minder dan 600 Covid-patiënten in de ziekenhuizen, vaccinatie zonder afspraak in vier Brusselse medische centra

BRUSSEL 17/06 - De druk op de ziekenhuizen, als gevolg van de coronapandemie, neemt steeds verder af. Dat blijkt donderdag uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is intussen tot onder de 600 gedaald.

In de week van 10 tot 16 juni werden elke dag gemiddeld 39,6 nieuwe Covid-patiënten gehospitaliseerd. Dat zijn er dagelijks gemiddeld 25 minder dan een week eerder. Daardoor is het aantal Covid-patiënten in de ziekenhuizen gedaald tot 592 (-31 procent), van wie er 247 op intensieve zorg liggen (-20 procent).

Het aantal nieuwe coronagevallen neemt eveneens fors af. Van 7 tot 13 juni werden dagelijks gemiddeld 738 bevestigde coronabesmettingen gerapporteerd. Dat is op weekbasis een daling met 43 procent. Er werden wel elf procent minder tests afgenomen, maar ook de positiviteitsratio is gedaald naar 2,4 procent.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: