Dossiers  >   HIV  >  Invloed van sociale en familiale ondersteuning op de vruchtbaarheid van seropositieve vrouwen

Invloed van sociale en familiale ondersteuning op de vruchtbaarheid van seropositieve vrouwen

Hiv-geïnfecteerde vrouwen worden vaak gediscrimineerd, wat resulteert in gezinsproblemen en een slechte sociale ondersteuning van die groep. Een groep vorsers heeft de invloed van sociale en familiale ondersteuning op de vruchtbaarheid van hiv-geïnfecteerde vrouwen onderzocht.

Ze hebben daarvoor de gegevens doorgenomen van 70 hiv-geïnfecteerde vrouwen die tussen januari 2015 en januari 2019 in de afdeling verloskunde-gynaecologie van hun ziekenhuis in Shenzhen in China waren opgenomen. De vrouwen werden in twee groepen ingedeeld: een experimentele groep en een controlegroep.

De experimentele steun kreeg een medische behandeling en sociale ondersteuning via kraamhulp, emotionele ondersteuning, educatie en hulp bij zelfevaluatie. De ondersteuning van het gezin bestond in het organiseren van gezinsondersteunende interventies zoals conferenties voor mobilisatie van het gezin, conferenties voor uitwisseling binnen het gezin, thuisbezoeken enz. en relevante training en communicatie met het gezin van de patiënten om ze te helpen hun gezinsleven en maatschappelijke functie te hervatten. De controlegroep kreeg een medische behandeling en interventies zo nodig.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: