Dossiers  >   x Enquête over artsenhonoraria  >  Enquête over artsenhonoraria: commentaar van een jonge specialist (4/6)

Enquête over artsenhonoraria: commentaar van een jonge specialist (4/6)

Opinie

BRUSSEL 09/07 - Voor het vierde luik van de enquête van MediQuality over artsenhonoraria, geven we het woord aan dr. Jérôme Lechien, NKO-professor. Hij geeft zijn visie over de toekomst van telegeneeskunde en het belang van administratieve vereenvoudiging.

MediQuality heeft in april 2021 een online-enquête uitgevoerd over de artsenhonoraria in België. 39% van de artsen geeft aan dat ze tijdens de coronacrisis minder hebben gewerkt. 36% zegt dat ze net meer hebben gewerkt.

57% van de artsen houdt teleconsultaties en 67% is daar in de huidige context tevreden over. 41% van de teleconsultaties duurde 9 tot 16 minuten; in 22% van de gevallen duurde een teleconsultatie langer dan 21 minuten. Uit de enquête blijkt ook dat afspraken meestal (78%) telefonisch worden gemaakt en dat slechts 36% van de artsen de mogelijkheid biedt online afspraken te maken.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: