Dossiers  >   Multiple sclerose  >  Is telegeneeskunde nuttig bij MS-patiënten? De ervaring in het noorden van Frankrijk

Is telegeneeskunde nuttig bij MS-patiënten? De ervaring in het noorden van Frankrijk

13/07 - Telegeneeskunde en meer bepaald teleconsultatie heeft in Frankrijk als gevolg van de coronapandemie een enorme boost gekregen. Er werd al aan telegeneeskunde gedaan voor de doortocht van het sars-CoV-2, maar de beslissing van de regering om telegeneeskunde te vergoeden als een gewone consultatie heeft de zaken in een stroomversnelling gebracht. Er wachten echter nog veel vragen op antwoord. Wat is bijvoorbeeld de relevantie van telegeneeskunde, vooral in de huisartsgeneeskunde, als de arts de patiënt nog niet kent? En wat is de waarde van telegeneeskunde bij patiënten met multipele sclerose in de neurologie? Een evaluatie van het regionale project Télé-SEP.

De aanwinsten in de diagnostische criteria en ziektemodificerende geneesmiddelen zijn de aanzet geweest tot de vorming van regionale teams in de vorm van ‘centres de ressources et de compétences en SEP' (CRC-SEP) teneinde de kwaliteit van de zorg van complexe patiënten te verbeteren. Het CRC-SEP van Caen heeft regionale vergaderingen  voor telegeneeskunde, Télé-SEP genoemd, op touw gezet sinds 2016, en bereikt een populatie van bijna 2000 patiënten.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: