Dossiers  >   Hypertensie  >  Een nieuwe wind in de strijd tegen hypertensie, dankzij een methode van Imec (Dr. Tomas, cardioloog)

Een nieuwe wind in de strijd tegen hypertensie, dankzij een methode van Imec (Dr. Tomas, cardioloog)

BRUSSEL 15/07 - In België zal ongeveer een kwart van de bevolking ooit hypertensie krijgen, dus iets meer dan twee en een half miljoen mensen volgens de cijfers van de Belgische Cardiologische Liga. Een precieze diagnostische evaluatie is waarschijnlijk een goede manier om de bevolking en de artsen bewust te maken van het probleem van hypertensie. Het researchcentrum Imec in Leuven heeft recentelijk een nieuwe methode ontwikkeld voor evaluatie van de bloeddruk en de rigiditeit van de vaatwand.

Bij slechts de helft van de mensen is de diagnose gesteld en slechts een kwart wordt behandeld, dus slechts 625 000 mensen. Een van de verklaringen voor het lage aantal mensen waarbij de diagnose is gesteld en dat wordt behandeld, is dat hypertensie geen symptomen veroorzaakt, althans in het begin. Ook mag worden vermeld dat hypertensie 50 jaar geleden werd beschouwd als een onbehandelbare essentiële ziekte.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: