Dossiers  >   Covid-19  >  Covid-19: Bijna helft van Britten vindt dat einde van coronabeperkingen te vroeg komt

Covid-19: Bijna helft van Britten vindt dat einde van coronabeperkingen te vroeg komt

LONDEN 30/07 - De opheffing van bijna alle coronamaatregelen in Engeland krijgt volgens een peiling lang niet van iedereen bijval. Van de 1.500 ondervraagden vindt 46 procent dat het einde van de beperkingen "te vroeg" komt, zo blijkt uit de vrijdag bekendgemaakte enquête van het instituut Redfield and Wilton Strategies voor het magazine Politico.

Drieëndertig procent vindt dat de opheffing van de beperkingen op het juiste moment komt, slechts 12 procent meent dat de beperkingen te laat zijn opgeheven. 
 
Op 19 juli hief premier Boris Johnson vrijwel alle nog geldende maatregelen in Engeland op, ondanks hoge coronacijfers. Nachtclubs gingen weer open, een mondmasker dragen en afstand houden zijn op veel plaatsen een persoonlijke keuze. 
 
De effecten zijn nog onduidelijk, maar tot verrassing van velen lag het aantal nieuwe besmettingen de voorbije dagen duidelijk lager dan de week ervoor. Of deze trend zich doorzet, moet nog blijken. 
 
Schotland, Noord-Ierland en Wales beslissen zelf over hun coronabeleid en zijn voorzichtiger dan Engeland. Uit de peiling blijkt ook dat veel Britten voorzichtig blijven en grote mensenmassa's mijden, oook wanneer dat wettelijk niet meer verplicht is. 
 

CP Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: