Dossiers  >   Covid-19  >  Covid-19: Duitse regering wil vanaf zondag strengere testplicht reizigers

Covid-19: Duitse regering wil vanaf zondag strengere testplicht reizigers

BERLIJN 30/07 - De Duitse regering wil voorkomen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus verspreiden. Ze hoopt dat met een uitbreiding van de verplichtingen voor coronatesten te bewerkstelligen.

Als er geen politieke kink in de kabel komt, wordt vrijdag tot de extra maatregelen besloten. Die moeten dan zondag van kracht worden. Het is de bedoeling dat alle mensen vanaf 12 jaar oud die het land binnen reizen, ongeacht waar vandaan of met wat voor vervoermiddel, aantonen dat ze negatief zijn getest op het coronavirus, zijn ingeënt of genezen.
 
De verplichting is dan dus niet meer afhankelijk van hoe het virus huishoudt in het land van herkomst. Van de drie categorieën die de autoriteiten hebben gebruikt om de mate van verspreiding van het virus aan te duiden, blijven er twee over. Het zijn hoogrisicogebieden en gebieden met veel virusvarianten. De 'gewone risicolanden' vervallen in de schaal.
 
In een hoogrisicoland zijn er volgens de richtlijnen straks "aanzienlijk meer dan honderd" nieuwe besmettingen vastgesteld per 100.000 inwoners over zeven dagen tijd. Maar het aantal ziekenhuisopnames en de vraag op hoeveel coronatests de cijfers berusten, zullen ook worden meegewogen.
 
Het aantal coronabesmettingen is overigens betrekkelijk laag in de Bondsrepubliek met zestien nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners in de jongste meting. Circa 61 procent van de Duitsers is gevaccineerd.

CP Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: