Dossiers  >   Voeding  >  Gezondheid en obesitaspreventie: Belgische voedingsbedrijven schieten tekort (studie)

Gezondheid en obesitaspreventie: Belgische voedingsbedrijven schieten tekort (studie)

BRUSSEL 24/08 - Het BIA-Obesity-project bestudeerde voor het eerst de engagementen en praktijken van de grootste Belgische voedingsbedrijven op het vlak van voeding, gezondheid en obesitaspreventie. Voor elk bedrijf werden hun voedingsgerelateerde engagementen en praktijken beoordeeld en samengevat in een scorekaart op basis van een internationaal gestandaardiseerde methode. De studie laat toe om te zien op welke punten bedrijven goed scoren in hun bijdrage aan een gezondere voedingsomgeving, waar het beter kan en hoe ze presteren in vergelijking met hun sectorgenoten.

Sciensano selecteerde de 31 grootste voedingsbedrijven in België in de volgende sectoren: fabrikanten van verpakte voeding en niet-alcoholische dranken (N=19), snelbedieningsrestaurants (N=7) en supermarkten (N=5).

Vervolgens pasten de onderzoekers de internationaal ontwikkelde "Business Impact Assessment on Obesity and Population Nutrition" (BIA-Obesity) methode voor het eerst toe in België. Die methode evalueert de engagementen en praktijken van bedrijven in 6 actiedomeinen (voedingsstrategie, productformulering, productetikettering, product- en merkpromotie, producttoegankelijkheid en relaties met andere organisaties). 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: