Dossiers  >   Inflammatoire Darmziekten (IBD)  >  Trombofilie is geen belangrijke factor bij VTE bij patiënten met een chronische inflammatoire darmaandoening

Trombofilie is geen belangrijke factor bij VTE bij patiënten met een chronische inflammatoire darmaandoening

11/09 - Trombofilie blijkt het risico op veneuze trombo-embolie (VTE) bij patiënten met een chronische inflammatoire darmaandoening niet te verhogen in vergelijking met het risico dat wordt toegeschreven aan de ontsteking bij chronische inflammatoire darmaandoeningen, volgens een klein casus-controleonderzoek.

In tegenstelling tot ontsteking en bekende uitlokkende factoren zoals immobilisatie en heelkunde blijkt trombofilie geen risicofactor voor VTE te zijn bij patiënten met een chronische inflammatoire darmaandoening, rapporteren vorsers in the Journal of Clinical Gastroenterology.

Patiënten met een inflammatoire darmaandoening lopen een hoog risico op VTE, maar het onderliggende mechanisme is nog niet duidelijk, schrijven dr. Henit Yanai et coll. van het centrum voor inflammatoire darmaandoeningen van het Rabin Medical Center in Petah-Tikva, Israël.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: