Dossiers  >   Inflammatoire Darmziekten (IBD)  >  Galapagos ondersteunt KU Leuven bij onderzoek naar de rol van monoklonale antilichamen en JAK-remmers in de behandeling van patiënten met chronische inflammatoire darmziekten (IBD)

Galapagos ondersteunt KU Leuven bij onderzoek naar de rol van monoklonale antilichamen en JAK-remmers in de behandeling van patiënten met chronische inflammatoire darmziekten (IBD)

20/09 - Galapagos engageert zich voor de komende 3 jaar om Prof. dr. Séverine Vermeire en Prof. dr. João Pedro Guedelha Sabino (gastro-enterologen) en hun team te ondersteunen in onderzoek in IBD, kort voor Inflammatory Bowel Disease of chronisch inflammatoir darmlijden.

Deze leerstoel is wereldwijd de eerste voor het biotechbedrijf. Dr. Erik Present, Medisch Directeur Benelux bij Galapagos, is opgetogen bij de inauguratie: "We zijn verheugd dat Prof. dr. Séverine Vermeire de titularis is van onze leerstoel. Als Belgisch-Nederlands biotechbedrijf met een focus op inflammatoire aandoeningen is deze leerstoel in IBD een logische en belangrijke stap. We verdiepen hiermee onze samenwerking met KU Leuven, een toonaangevende universiteit op korte afstand van onze eigen onderzoeksfaciliteiten in Mechelen." 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: