Dossiers  >   Borstkanker  >  Triple negatieve borstkanker: een nieuwe genetische handtekening van 27 veelbelovende genen om de respons op immunochemotherapie te voorspellen

Triple negatieve borstkanker: een nieuwe genetische handtekening van 27 veelbelovende genen om de respons op immunochemotherapie te voorspellen

11/11 - Een klinische fase I/II klinische studie over triple negatieve borstkankeer kwam met een hoge score van een nieuwe handtekening op 27 genen die een pathologisch complete respons voorspelde op een adjuvante behandeling met durvalumab (inhibitor van het immuunsysteem) en chemotherapie. De handtekening van de 27 genen werkt nog beter in combinatie met de positieve expressie van Programmed Cell Death-Ligand 1 (PD-L1) door middel van immunohistochemie (IHC).

Waarom is dit belangrijk?

Triple negatieve borstkanker is het meest agressieve en moeilijkst te behandelen subtype van borstkanker. Geen enkele biomerker kan voorspellen welke patiënten een respons op durvalumab zullen vertonen. Dit geneesmiddel kreeg een reglementaire toelating voor het gebruik bij triple negatieve borstkanker.

Methodologie

55 patiënten met een primaire triple negatieve borstkanker stadium I-III ondergingen een behandeling met durvalumab en chemotherapie.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: