Dossiers  >   Hospital Management  >  Kernkabinet vindt regeling voor verplichte vaccinatie zorgpersoneel vanaf 1 april (reacties)

Kernkabinet vindt regeling voor verplichte vaccinatie zorgpersoneel vanaf 1 april (reacties)

BRUSSEL 16/11 - Het kernkabinet heeft maandagavond een akkoord bereikt over de regeling rond de verplichte vaccinatie van het gezondheidspersoneel. Er komt een overgangsfase tussen 1 januari en 31 maart, maar vanaf 1 april geldt er een verplichte vaccinatie voor al het gezondheidspersoneel. Vanaf dan kunnen niet-gevaccineerde zorgmedewerkers de laan uitgestuurd worden, maar ze hebben recht op werkloosheid "volgens de regels die van toepassing zijn op elke andere werknemer". Voor de vice-voorzitter van de Belgische Nationale Verpleegfederatie, Alda Dalla Valle, is dit een vervelende maatregel: "De hele bevolking moet gevaccineerd worden." De vakbonden reageren terughoudend.

"De overgrote meerderheid van het gezondheidspersoneel is gevaccineerd tegen het coronavirus. Daar zijn we dankbaar voor, maar we kijken toch naar de kleine minderheid die niet gevaccineerd is. We geven deze mensen tijd tot 1 april 2022 om zich te laten vaccineren. Iedereen in de zorg moet dan volledig gevaccineerd zijn", verklaarde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke aan de VRT-collega's.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: