Dossiers  >   Inflammatoire Darmziekten (IBD)  >  Chronisch inflammatoire darmziektes: er bestaat geen “unieke” dysbiose

Chronisch inflammatoire darmziektes: er bestaat geen “unieke” dysbiose

30/11 - Na de analyse van het microbioom van gezonde personen en van patiënten met een chronisch inflammatoire darmaandoening (IBD) hebben Britse onderzoekers opgemerkt dat de aard van dysbioses en hun functionele gevolgen verschillen volgens de vergelijkingen die zijn gemaakt in functie van de aard en, en wat de patiënten met de ziekte van Crohn betreft, van de locatie. Daarom roepen ze op om therapeutische studies naar het microbioom bij meer homogene patiëntengroepen op te zetten.

Studies naar het microbioom bij patiënten met chronisch inflammatoire darmaandoeningen leverden tot nu toe tegenstrijdige resultaten op. Dit komt vooral omdat het moeilijk is een referentiepopulatie samen te stellen omdat zo veel omgevings- en genetische factoren een rol spelen. Wetenschappers wilden begrijpen wat de taxonomische en functionele kenmerken van het microbioom waren bij de diverse aandoeningen en locatie van de ziekte, om zo beter de specifieke kenmerken van het microbioom bij die verschillende ziekte te kunnen onderscheiden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: