Dossiers  >   Women's health  >  Weinig vrouwen laten zich voor menopauze behandelen (ITW Prof. Dr. Herman Depypere, UZ Gent - Podcast)

Weinig vrouwen laten zich voor menopauze behandelen (ITW Prof. Dr. Herman Depypere, UZ Gent - Podcast)

30/11 - Te weinig vrouwen in de menopauze kiezen, voor een behandeling, omdat ze vaak angst hebben voor een of andere therapeutische optie. Nochtans weten we op de dag van vandaag dat hormonale behandelingen én een gunstige invloed hebben op hun levenskwaliteit en wat nog belangrijker is, een positief effect op de globale mortaliteit bij vrouwen.

Prof. Dr. Herman Depypere is verbonden aan het UZ Gent en zijn aandachtsgebieden zijn de menopauze, borstkanker en preventie. In deze podcast geeft hij tekst en uitleg bij de twijfel die er soms bij patiënten en artsen is om voor hormonale behandelingen te kiezen en over de lost generation of patients and doctors, omdat ze onvoldoende op de hoogte zijn van de laatste wetenschappelijke inzichten rond hormonale therapieën. De huidige Women's Health Initiative (WHI)-aanbevelingen zijn volgens hem intussen reeds achterhaald.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: