Dossiers  >   Inflammatoire Darmziekten (IBD)  >  Over vaccinatietwijfel en behandelingsvoorkeuren bij chronisch inflammatoire darmaandoeningen

Over vaccinatietwijfel en behandelingsvoorkeuren bij chronisch inflammatoire darmaandoeningen

30/11 - Welke socio-economische factoren spelen een rol bij de vaccinatietwijfel die patiënten met chronisch inflammatoire darmaandoeningen hebben? En welke behandelingsvoorkeuren heeft deze groep van patiënten en welke factoren zijn hiervoor bepalend? Beide topics waren maar enkele onderwerpen die aan bod kwamen tijdens het recente Amerikaanse Annual Scientific Meeting van het American College of Gastroenterology.

Het onderwerp is meer dan actueel. In de strijd tegen covid-19 is het meer en meer duidelijk dat een bijzonder hoge vaccinatiegraad nodig zal zijn om de schade die het virus wereldwijd aanricht, te beperken. En bijna nergens in de wereld bereikt de vaccinatiegraad een aanvaardbaar niveau, met een groep van antivaxers die resoluut een vaccin weigeren (en ook niet te overtuigen zijn) en een groep van personen die nog hun twijfels hebben en een afwachtende houding aannemen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: