Dossiers  >   Hartfalen  >  Behandeling van hartfalen op afstand correleert met minder diagnostische tests en minder behandeling conform de richtlijnen

Behandeling van hartfalen op afstand correleert met minder diagnostische tests en minder behandeling conform de richtlijnen

25/11 - In een observatiestudie correleerde de behandeling van hartfalen op afstand (via video of telefoon) met minder diagnostische onderzoeken en minder voorschriften voor geneesmiddelen conform de richtlijnen, en telefonische consultaties alleen correleerden met een hogere sterfte na 90 dagen.

"Tijdens de pandemie is snel en op grote schaal overgeschakeld op afstandszorg en dat zal allicht blijvend zijn", zei dr. Neal Yuan van het San Francisco VA Medical Center en de University of California, San Francisco, in een mail.

"Tegen die achtergrond hebben we recentelijk een grondige analyse uitgevoerd van het voorschrijven van geneesmiddelen en onderzoeken tijdens consultaties in de cardiologische kliniek. We hebben daarbij vastgesteld dat er duidelijk minder medicatie wordt voorgeschreven en minder onderzoeken worden aangevraagd bij teleconsultaties dan bij fysieke consultaties (https://bit.ly/3aElUn5)," noteerde hij. "We vroegen ons dan ook af of dat geen invloed zou hebben op de prognose van de patiënten."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: