Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  (Proactieve) rol van (ziekenhuis)apothekers en beleidsmensen bij tekorten aan geneesmiddelen

(Proactieve) rol van (ziekenhuis)apothekers en beleidsmensen bij tekorten aan geneesmiddelen

06/12 - Welke rol spelen (ziekenhuis)apothekers en beleidsmensen bij tekorten aan geneesmiddelen? (Ziekenhuis)apothekers staan alvast in de eerste lijn om de problemen bij de patiënten op te vangen en om aan substitutie te doen. Op hun beurt kunnen beleidsmensen heel wat proactieve initiatieven nemen om te vermijden dat het zo ver komt. Maar een wereld zonder tekorten aan medicatie, blijft een utopie.

Een artikel dat vorig jaar in de maand mei verscheen over tekorten van geneesmiddelen tijdens de eerste maanden van de pandemie, is vandaag de dag nog steeds brandend actueel. Het belicht de belangrijke rol die (ziekenhuis)apothekers spelen om patiënten zo goed mogelijk te helpen, niet alleen bij tekorten, maar eveneens bij onbeschikbare geneesmiddelen. Verder rust er een grote verantwoordelijkheid op de beleidsmensen, op nationaal en institutioneel niveau. Voor de covid-19-pandemie waren er al tekorten van geneesmiddelen, de gezondheidscrisis heeft dat probleem alleen maar erger gemaakt. Die tekorten zorgen - uiteraard - voor slechtere outcomes bij patiënten.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: