Dossiers  >   HIV  >  Het is waarschijnlijk niet nodig cabotegravir/rilpivirine eerst per os te geven voor overschakeling op injecties

Het is waarschijnlijk niet nodig cabotegravir/rilpivirine eerst per os te geven voor overschakeling op injecties

15/12 - Volgens de laatste resultaten van de FLAIR-studie is overschakeling van hiv-geïnfecteerde patiënten op langwerkende intramusculaire injecties van cabotegravir plus rilpivirine (CAB/RPV) even veilig en doeltreffend ongeacht of die geneesmiddelen eerst per os worden gegeven dan wel of ze meteen i.m. worden geïnjecteerd.

"De resultaten na een lange follow-up in het programma van fase 3-studies bevestigen dat CAB/RPV veilig en doeltreffend blijft gedurende 124 weken", zei dr. Chloe Orkin van het Royal London Hospital in het Verenigd Koninkrijk in een mail.

"De patiënten bij wie CAB/RPV meteen i.m. werd toegediend, stelden het even goed als de patiënten die CAB/RPV eerst gedurende vier weken per os hadden ingenomen", zei ze. "Het Europese geneesmiddelenbureau heeft dan ook een vergunning verleend om CAB/RPV voor te schrijven met of zonder perorale opstartfase. Dat is erg belangrijk voor hiv-geïnfecteerde patiënten die geen geneesmiddelen door de mond willen innemen of een orale behandeling zouden moeten mijden."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: