Dossiers  >   Hospital Management  >  Spoeddienst gesloten in Luik: "We staken niet, we kunnen de zorgcontinuïteit niet verzekeren" (interview)

Spoeddienst gesloten in Luik: "We staken niet, we kunnen de zorgcontinuïteit niet verzekeren" (interview)

LUIK 10/12 - Sinds donderdagmiddag is de spoedafdeling van de André Renard-kliniek in het Luikse Herstal gesloten wegens personeelsgebrek. Dit is een zeldzame situatie, die de minister van Volksgezondheid irriteert, die gedreigd heeft met administratieve en gerechtelijke procedures. De medisch directeur van de instelling legt uit waarom ze beslissing noodgedwongen hebben moeten nemen. Ziekenhuis heropent zaterdag spoedafdeling, onder druk van sancties

Voor dr. Thierry Lemineur (foto), medisch directeur van de instelling, was deze moeilijke beslissing "ingegeven door de fysieke en psychologische vermoeidheid die doorgesijpeld is in alle diensten van het ziekenhuis. Het risico bestond dat wij niet langer in staat zouden zijn nieuwe patiënten op te nemen of de patiënten die momenteel in het ziekenhuis verblijven, te verzorgen. We hebben immers een hoge graad van absenteïsme op dit moment. Wij hebben alle middelen uitgeput die we hebben om onze opdracht als algemeen ziekenhuis te vervullen, maar nu hebben we een breekpunt bereikt."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: