Dossiers  >   Migraine  >  Nieuwere migrainegeneesmiddelen zijn ‘blijvers’ maar zijn ze effectiever?

Nieuwere migrainegeneesmiddelen zijn ‘blijvers’ maar zijn ze effectiever?

15/12 - Als het gaat om de acute behandeling van migraine, is nieuwer niet per se beter, volgens een analyse van studies waarin triptanen – de standaardbehandeling – werden vergeleken met twee nieuwere geneesmiddelenklassen. De bevindingen, gepubliceerd in JAMA Network Open, "kunnen impliceren dat triptanen de huidige steunpilaar zullen blijven van de specifieke behandeling van acute migraine," suggereerden de hoofdauteur Shuu-Jiun Wang, MD, en zijn team, van de National Yang Ming Chiao Tung University en het Taipei Veterans General Hospital, beide in Taipei, Taiwan.

Lasmiditan (een 5-hydroxytryptamine1F-receptoragonist) en rimegepant en ubrogepant (beide calcitonin gen-related peptide [CGRP]-antagonisten) kunnen echter nog steeds unieke voordelen hebben, omdat triptanen gecontra-indiceerd zijn voor patiënten met cardiovasculaire risico's, zeiden ze.

De systematische review en meta-analyse toonden aan dat de drie nieuwere middelen, voor het eindpunt pijnvrij en pijnverlichting 2 uur na toediening van de dosis, beter werkten dan placebo, maar inferieur waren aan de meeste triptanen. Ubrogepant en rimegepant echter, die respectievelijk in december 2019 en februari 2020 werden goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de behandeling van acute migraine bij volwassenen, kunnen geassocieerd zijn met minder risico's op bijwerkingen (AEs), vergeleken met triptanen. "Deze nieuwe effectieve behandelingsopties verrijken de therapeutische categorieën van specifieke acute migrainebehandelingen en kunnen de mogelijkheid bieden om de risico's van verslavingof overmatig gebruik van barbituraten of opioïden te verminderen," noteerden ze.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: