Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  Artsen spreken zich uit: "Onze gezondheidszorg is te kwetsbaar, concrete maatregelen zijn dringend nodig (peiling)

Artsen spreken zich uit: "Onze gezondheidszorg is te kwetsbaar, concrete maatregelen zijn dringend nodig (peiling)

BRUSSEL 17/12 - Net als 2020 was het voorbije jaar bijzonder hectisch voor artsen en ander zorgpersoneel. Maar hoe zien huisartsen en specialisten de situatie volgend jaar? Waar hebben ze het meest schrik van en op welke (gunstige) ontwikkelingen hopen ze? Gaan ze meer of minder verdienen in 2022? Een recente (mini)bevraging van MediQuality komt met de antwoorden op deze vragen.

De politieke slogan die federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), het "Rijk der vrijheid is weer in zicht", eerder dit jaar lanceerde laat heel zeker bij het zorgpersoneel en dito verstrekkers een wrange nasmaak achter.

De vierde golf, steeds veranderde testingstrategieën, het schrappen van electieve ingrepen, … maken het leven van artsen niet makkelijker op. Van "vrijheid' is allesbehalve sprake. De opkomst van de omikronvariant en de bijhorende onzekerheid, zowel op wetenschappelijk als op maatschappelijk vlak, doen vaag vermoeden dat 2022 wel eens goed op 2021 zou kunnen lijken.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: