Dossiers  >   Covid-19  >  "Volgende week krijgt mijn zoon zijn eerste Covid-prik" (opinie pediater)

"Volgende week krijgt mijn zoon zijn eerste Covid-prik" (opinie pediater)

Opinie

BRUSSEL 18/01 - Kinderarts Shari Anseeuw krijgt vele vragen van vrienden en ouders van patiënten over het vaccineren van kinderen onder 12 jaar tegen Covid-19. Zij vat de belangrijkste informatie samen in dit opiniestuk.

Volgende week krijgt mijn zoon zijn eerste Covid-prik. Het lijkt misschien logisch om als kinderarts je kinderen tegen Covid-19 te laten vaccineren, maar dat is het niet noodzakelijk. Ik ben in de eerste plaats mama van drie kinderen van negen, bijna vijf en bijna een jaar oud. Om te beslissen of ik mijn kinderen laat vaccineren, wil ik me net zoals iedereen goed informeren over de kennis die er momenteel is over het verloop van Covid-19 infecties bij kinderen enerzijds en over de vaccinatie van jonge kinderen anderzijds. Ik merk dat veel ouders in mijn omgeving dezelfde vragen hebben. Daarom probeer ik deze informatie op een rij te zetten.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: