Dossiers  >   Men's health  >  Seks als copingstrategie tegen Covid-19

Seks als copingstrategie tegen Covid-19

BRUSSEL 28/02 - Het spreekt voor zich dat bepaalde omgevingsfactoren kunnen zorgen voor stress die een impact heeft op het seksleven. De gevolgen van de pandemie, van de lockdown en van de social distancing maatregelen op de seksualiteit van personen waren het onderwerp van een literatuurreview. Daaruit bleek alvast het volgende: de stijging van het aantal conflicten met betrekking tot covid, en stress en wanhoop door de pandemie hebben vooral een negatieve impact gehad op de kwaliteit en de frequentie van seksuele betrekkingen van mensen.

Emoties en de moeilijkheden door de pandemie hebben de zin naar intimiteit en seksuele bevrediging veranderd. Tijdens deze periode hebben sommigen hun seksleven opnieuw uitgevonden of seks ingeschakeld als een copingstrategie bij tegenslag.

Methodologie

De basis van deze literatuurreview was het identificeren van wetenschappelijke artikels die gepubliceerd waren tussen juli en september 2021. Het team weerhield 19 van de 105 geïdentificeerde studies: 14 transversale studies, 2 observationele studies, 1 case-control studie, 1 kritisch commentaarstuk en 1 globale analyse.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: