Dossiers  >   Women's health  >  Gluten, een potentiële link tussen coronavaccinatie en menstruele cyclusstoornissen?

Gluten, een potentiële link tussen coronavaccinatie en menstruele cyclusstoornissen?

Opinie

BRUSSEL 10/03 - "Recent zag ik een dame van 38 jaar en moeder van twee kinderen op consultatie voor een acne probleem. Ik had haar jaren terug behandeld voor acne. Sinds haar tweede Covid-19 vaccin begin augustus 2021 heeft ze geen regels meer gehad. Zij heeft nu na jaren opnieuw last van puistjes. Ze heeft haar tweede vaccin gehad op het moment van de menses. Ze had nooit problemen met haar regels."

Omdat de regels voor de zesde maand op rij maar niet terugkomen heeft ze contact opgenomen met haar huisarts en met de arts van het vaccinatiecentrum. Beiden stelden haar gerust: "We zien dit fenomeen bij veel vrouwen en de regels zullen wel terugkeren". Maar omdat dit niet gebeurt, is ze ongerust geworden. Bovendien moet ze zich nu laten boosteren of ze vreest haar werk te verliezen als poetsvrouw in de privésector.  

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: